Knjizara Interliber.com  
  Danas je u katalogu 16246 knjiga.    Read in English Lista za kupovinu Pomoc
 Prilika dana  Svaki dan atraktivna knjiga po neodoljivo privlacnoj cijeni!

Knjiga Izabrane knjige biblioteke Za pocetnike : 13-18
50%
  popusta

Izabrane knjige biblioteke Za pocetnike : 13-18


  Autor: Grupa autora


  Vasa cijena:
39.00 KM
 
Redovna cijena:
78.00 KM
Ustedjeli ste:
39.00 KM
 
Ova ponuda dana istice za:
Dodaj u listu za kupovinu


Ukratko o knjizi
Baudrillard za pocetnike
Autor: Chriss Horrocks
Je li se Zaljevski rat uopce dogodio? Je li moguce simulirati pljacku banke? Je li seksualno oslobodjenje bilo cisti promasaj? Sto je simulakr?
Jean Baudrillard jedan je od najistancanijih, najznacajnijih i najkontroverznijih teoreticara. Znan je i kao 'guru postmodernizma'. No, svojim provokativnim stilom i napadom na sociologiju, feminizam i marksizam priskrbio si je protivnike koji govore da promice opasan nov ortodoksni nauk te su ga proglasili 'svodnikom postmodemizma'.
Knjiga 'Baudrillard za pocetnike' donosi pregled borbe misljenja sto se vodi oko tog odvec cesto pogresno shvacenog intelektualca. Ponajprije valja spoznati pozadinu i utemeljenost njegovih prevratnickih tvrdnji da je stvarnost zamijenio simulirani svijet slika i dogadjaja, u rasponu od televizijskih vijesti do Disneylanda. Kultura je postala samo proizvodnja i potrosnja znakova. Igre zavodjenja vladaju proizvodnjom i nasim zivotom. Baudrillard je poceo kao ostar kriticar masovne potrosnje i postao prorokom apokalipse.

Descartes za pocetnike
Dave Robinson, Chris Garratt
Rene Descartes je onaj glasoviti filozof koji je bio spreman posumnjati u bas sve - cak i u postojanje vlastita tijela. Opce je poznato da je rekao naveliko citiranu recenicu 'Mislim, dakle jesam.' No, jeste li sigurni da znate sto je time mislio?
'Descartes za pocetnike' objasnjava u sto je to Descartes sumnjao te zasto ga se obicno naziva ocem moderne filozofije. Jedne je zime, u kuci zametenoj snijegom, usnuo tri sna u kojima mu je postavljena zadaca koju je u zivotu morao ostvariti. Povukao se u osamu i pokusao odgovoriti na sva zbunjujuca pitanja o ljudskim bicima i njihovu mjestu u svijetu. Da bi to mogao uciniti, morao je prouciti dotadasnju znanost, te tako i citatelj ima na raspolaganju kratki tecaj filozofije i drugih srodnih znanstvenih disciplina.
Knjiga sadrzi i lucidan izvjestaj o Descartesovim doprinosima suvremenoj znanosti, matematici i filozofiji duha, ali i odgovor na pitanje zasto je volio ozbiljno razmisljati upravo u postelji u kojoj je provodio vecinu dana. Duhovit tekst i mastovite ilustracije cine ovu knjigu obveznom literaturom za one koji zele znati kako je zapocela pustolovina suvremene filozofije koja ni danas nije okoncana.

Foucault za pocetnike
Autor: Christopher Horrocks
Kad je Michel Foucault umro, bilo je receno da je njegovo djelo 'najznacajniji dogadjaj 20. stoljeca u podrucju misli'. Kao filozof, povjesnicar i politicki aktivist nedvojbeno je ostavio trajan i utjecajan opus, ali je li takvo iskazivanje odusevljenja opravdano? Zelio je objasniti kakva je veza izmedju znanja i moci u humanistickim znanostima, njihovim diskurzima i institucijama. Pokusao je spoznati kako su ljudska bica povijesno postala subjektom i objektom politickih, znanstvenih, ekonomskih, filozofskih, pravnih i drustvenih diskurza i praksi. No, mogu li se njegovi brojni projekti i istrazivanja razumjeti bez danoga filozofskog i politickog konteksta? Na to pitanje odgovara ova knjiga koja kriticki istrazuje Foucaltovu misiju. Rastumacena je kako je on, 'trans-diskurzivni' covjek, ucinio prevrat u nasem poimanju i dozivljavanju ludila, seksualnosti, uzitka i zudnje, zlocinstva, brutalnog drustvenog ponasanja, vjeroispovijedi i nadzora.
Foucault je plijenio svojim stilom predavanja, ocaravao svojim knjizevnim darom, privlacio smislom za humor i pronicavoscu, izazivao skandale erotskom strascu prema muskarcima, uznemiravao javnost naglom naravi i politickim akcijama. Na cemu je utemeljen njegov kultni status

Jung za pocetnike
Autor: Maggie Hyde
Danas kazu da je guru new agea jer je u psihoanalizu uveo religijske teme, duse, nadnaravnog, mitova, alkemije, astrologije...
Prema njegovim tipovima introvertiranog i ekstrovertiranog procjenjujemo ljude. No Jung je ponajprije ipak bio znanstvenik, toliko temeljit i objektivan u svojim istrazivanjima da sada znamo kako um promatraca utjece na objekt promatranja.

Markiz de Sade za pocetnike
Autor: Graham Crowley
Markiz de Sade osudjivan je kao sotonsko cudoviste i prljavi pornograf. Zbog ideja koje je zastupao gotovo je cijeli zivot proveo po zatvorima, a skoncao je u umobolnici.
Zasto ga i do dana danasnjeg smatraju toliko opasnim?
Autor knjige 'Markiz de Sade za pocetnike' smatra da je Sade filozof iz razdoblja prosvjetiteljstva koji je libertinski ateizam doveo do krajnosti. Zivot i pisanje posvetio je propitivanju zabranjenog podrucja ponasanja, a koje je poslije upravo prema njemu nazvano 'sadizmom'. Medjutim, 'sadizam' ni u kom slucaju nije samo seksualna perverzija. Za de Sadea je to bilo oruzje uz pomoc kojega je istrazivao osnove prirode moralnosti.
De Sade je dio materijalisticke filozofije Zapada. Njegovi su tekstovi utjecali na mnoge mislioce i umjetnike od Charlesa Baudelairea, preko istaknutih imena nadrealizma poput Rimbauda pa do modernista Paula Eluarda, od filozofa Nietzschea pa do filmskog redatelja Bunuela. Njegove su ideje teme raspri suvremenih kriticara i feministkinja, a djelo ceka da bude istrazeno i prevrednovano.

Krscanstvo za pocetnike
Autor: Judy Groves
'Krscanstvo za pocetnike' otvara mnoga sporna pitanja i propituje brojne zagonetke povijesti i vjere. Autor promatra Isusa iz perspektive njegova doba i obicaja - npr. u kontekstu judaizma u kojem postoji vjerovanje u Mesiju, u ozracju duha grcke filozofije, u svjetlu rimskog obicaja divinizacije careva. Nakon sto ocrta siru drustveno - povijesnu pozornicu na kojoj se pojavljuje Isus i na kojoj potom zapocinje oblikovanje i sirenje vjere, slijedi tragove razvoja krscanstva, od svetog Pavla pa do suvremene teologije oslobodjenja.
Knjiga je pronicljivo i zacudno istrazivanje koje izaziva citatelja da ponovno promisli o nekim temeljnim zivotnim pitanjima, bez obzira na vjerska uvjerenja. Uz naslove 'Islam za pocetnike' i 'Buddha za pocetnike', knjiga je odlican uvod za upoznavanje velikih svjetskih religija.

***

Vec objavom prvog engleskog prijevoda Riusove knjizice Marx para Principiantes (1976), Pocetnici postaju svjetski hit. Pokazalo se da postoji velik broj citatelja koji vape za informacijama o velikim temama koje se mogu pribaviti, u tadasnje vrijeme, posve novim revolucionarnim sredstvom - knjigom u stripu. I tako su nastali Pocetnici - izvrstan niz knjiga u stripu koje na jedinstven, inventivan i svakome razumljiv nacin obradjuju i objasnjavaju slozene prirodne i drustvene pojave, djela znamenitih mislilaca, osnove posebnih znanosti, svjetskih religija i druge vazne teme iz drustva, umjetnosti, povijesti i znanosti. Autori tekstova vrsni su strucnjaci a knjige su ilustrirali kultni strip-majstori.

Ako ste mislili kako filozofija nije za vas - nakon sto proucite nekoliko strip-tabli u Pocetnicima, mozda je i necete zavoljeti ali cete je razumjeti. Ako su vam termini teorije kaosa i kvantne fizike nepojmljivi kao i velicina svemira, s knjigama iz biblioteke Za pocetnike mozda bas necete postati teorijskim fizicarom, ali cete proniknuti u tajnu mikro i makro kozmosa. Ako nikada niste imali vremena procitati Kafku ili Joycea ili su vam se cinili odvec nerazumljivima, s Pocetnicima cete postati strucnjaci za njihovo djelo i zivot, pa ako ih i ne zavolite.

No, posve sigurno zavoljet cete sve teme Pocetnika jer su tako sjajno, jednostavno i svakom razumljivo napisane. Dakako, nekome su Pocetnici prirucnici, nekima uvod u temu, a nekima mogu posluziti i kao udzbenici. Recimo da ce srednjoskolci iz njih prepisivati salabahtere, studenti na brzinu nadoknadjivati propusteno gradivo, roditelji krpati rupe u opcoj kulturi, znatizeljni ceznuti za jos, stariji pomladjivati duh duhovitoscu teksta i ilustracija. Osim toga, u gotovo svakoj vas knjizi autori upucuju na temeljitu literaturu o temi, za one koji zele dalje proucavati to podrucje.

S Pocetnicima vise ni u jednoj temi necete biti pocetnik! Krscanstvo, budizam i islam; filozofija, psihologija, fizika i biologija; Platon, Aristotel, Kant i Hegel; Joyce, Chomsky, Lacan, Hawking, Foucault; svemir, vrijeme, feminizam i postmodernizam... samo su neki od cak pedeset dosad objavljenih Pocetnika.

(Urednica biblioteke: Jadranka Pintaric)

Izdavac: Laguna ; Beograd, Sr.; februar 2006.
Prijevod: Sava Rosic,

ISBN-13: 9788674364123
Jezik: srpski (latinica); meki uvez; 515 strana; 21 cm
Raspolozivost: isporuka odmah

Podijeli s drugima


 

Druge knjige s popustom iz oblasti SF, fantasy, horror
Knjiga Prorocanstvo kamenova - Flavia Bujor
Prorocanstvo kamenova
Flavia Bujor
Cijena: 17.55 KM
Online cijena:
12.29 KM
Ustedjeli ste 30%
Knjiga Pleme pecinskog medveda - Prva knjiga u serijalu 'Deca Zemlje' - Jean Auel
Pleme pecinskog medveda - Prva knjiga u serijalu 'Deca Zemlje'
Jean Auel
Cijena: 26.00 KM
Online cijena:
18.20 KM
Ustedjeli ste 30%
Knjiga Pod kupolom - Stiven King
Pod kupolom
Stiven King
Cijena: 30.00 KM
Online cijena:
22.50 KM
Ustedjeli ste 25%
Knjiga Silmarilion - John Tolkien
Silmarilion
John Tolkien
Cijena: 29.00 KM
Online cijena:
23.20 KM
Ustedjeli ste 20%
Knjiga 1985. - Anthony Burgess
1985.
Anthony Burgess
Cijena: 17.85 KM
Online cijena:
12.50 KM
Ustedjeli ste 30%

Podsjetnik


Budite u toku!

Za redovne obavijesti o novim izdanjima, promotivnim ponudama ili Prilici dana, dana prijavite se za e-mail newsletter Budite u toku!
 


Prilika dana


Neobican slucaj dr. Jekylla i gospodina Hydea
Autor: Robert Stevenson
Knjiga Neobican slucaj dr. Jekylla i gospodina Hydea
50%
  popusta
Vasa cijena:
11.00 KM

Redovna
cijena:
22.00 KM

Ustedjeli
ste:
11.00 KM

Ova prilika dana istice za:
Dodaj u listu za kupovinu

O Prilici dana...Katalog: Naslovna | Nove knjige | Bestseleri | Knjige s popustom | Polovne i antikvarne knjige
Vas Interliber: Lista za kupovinu | Budite u toku! | Trazite knjige? | Esejistik@
Mapa websitea: Oblasti/zanrovi | Autori | Izdavaci |
Saradnja: Vasi prijedlozi su dobrodosli | Zelim prodati knjigu
-
Kako radimo: Prvi put ste ovdje? | Isporuka, cijene, rokovi | Pomoc | Pomogli su
Kontakt: info@interliber.com | Telefon: ++387 33 921 182 | Nasa adresa | Copyrightę 1998-2014 Interliber d.o.o.