Internet knjizara interliber.com welcome
Ponedjeljak, 8.2.2016
Danas je u ponudi 16754 knjiga.
   Read in English Lista za kupovinu Pomoc

Isporuka, cijene, rokovi ...Isporuka knjiga u BiH


Nacin placanja
Kupci iz Bosne i Hercegovine mogu birati izmedju nekoliko nacina placanja.

Placanje pouzecem
Knjige narucene sa zahtjevom za isporukom postom pouzecem, platicete kod prijema na odredistu.
Placanje kreditnom karticom
Narucene knjige mozete platiti Visa, MasterCard ili AmericanExpress kreditnom karticom.
Placanje posredstvom PayPal korisnickog naloga
Kupci iz BiH mogu koristiti ovu opciju placanja.
Placanje na osnovu predracuna
Pravna lica mogu izabrati i placanje po predracunu. Knjige ce biti isporucene nakon potvrde o uplati na bankovni racun prema uputi na predracunu. Podsjecamo na obavezu dostavljanja podataka o PDV identifikacijskom broju kako bismo za narucene knjige mogli izdati racun kojim je moguce ostvariti odbitak ulaznog poreza.

Troskovi dostave kod isporuke u BiH
Troskovi isporuke nisu uracunati u cijenu knjiga i obracunavaju se neovisno od broja narucenih naslova.

Isporuka postom - preporuceno.
Vrijeme dostave od dana isporuke 1 do 3 dana
Dostava je besplatna za narudzbe u iznosu vecem od 65.00 KM.
Troskovi dostave su 5,85 KM za narudzbu u iznosu manjem od 65.00 KM

Vrijeme potrebno da dobijete posiljku u BiH
Da biste procijenili vrijeme potrebno da narucena posiljka stigne do vas imajte na umu oznaku raspolozivosti uz svaku stavku u katalogu. Minimalno vrijeme isporuke je zbir vremena u kome je knjiga raspoloziva i vremena potrebnog za dostavu posiljke do vas.
Na primjer, ako je knjiga oznacena kao raspoloziva u roku do sedam dana, i ako izaberete isporuku postom sto moze trajati od 1 do 3 radnih dana, vrijeme u kojem mozete ocekivati posiljku je od 8 do 10 radnih dana.

Povratak na pocetak strane

Isporuka knjiga u inostranstvo


Nacin placanja
Kupci iz inostranstva mogu birati izmedju nekoliko nacina placanja.

Placanje kreditnom karticom
Narucene knjige mozete platiti Visa, MasterCard ili American Express kreditnom karticom. U vezi sigurnosti placanja kreditnom karticom pogledajte dodatne informacije
Placanje posredstvom PayPal korisnickog naloga
Zbog velikog broja nasih kupaca koji kod online placanja koriste PayPal servis, obezbjedili smo i tu mogucnost. Ukoliko u formularu za narucivanje odaberete ovu opciju, placanje narucenih knjiga mozete izvrsiti ili odmah ili sacekati da vam nakon provjere dobavljivosti narucenih knjiga posaljemo racun.

Troskovi isporuke knjiga kod isporuke u inostranstvo
Za posiljke koje se isporucuju u inostranstvo na troskove isporuke uticu broj narucenih knjiga i nacin isporuke koji ste izabrali.

Troskove isporuke u inostranstvo obracunavamo na sljedeci nacin:

Isporuka postom - preporuceno. 
Vrijeme dostave: 1 do 4 nedjelje
Odrediste Prva knjiga Svaka naredna
Sva odredista 7,99 USD 4,49 USD

Isporuka kurirskim serviskom (DHL Express). 
Vrijeme dostave: 1 do 7 dana
Odrediste Prvih sedam knjiga (tomova) Narednih sedam knjiga (tomova)
Sva odredista 40.00 USD 40.00 USD

Napomena u vezi isporuke knjiga neuobicajene tezine ili dimenzija: Za knjige  neuobicajene tezine ili dimenzija kod obracuna troskova isporuke bice uradjena korekcija u skladu sa realno uvecanim troskovima isporuke. Obracun troskova isporuke za knjige koje ste vec izabrali za narucivanje u svakom trenutku mozete vidjeti u Listi za kupovinu.
Vrijeme potrebno da dobijete posiljku u inostranstvu
Vrijeme isporuke moze varirati u zavisnosti od udaljenosti odredista i nacina isporuke koji ste izabrali. U slucaju da ste odabrali isporuku postanskim servisom, vrijeme isporuke za evropske zemlje je u prosjeku od 1 do 2 nedjelje, a za prekomorske zemlje (SAD, Kanada, Australija) od 1 do 4 nedjelja.
Da biste procijenili vrijeme potrebno da narucena posiljka stigne do vas obratite paznju na oznaku raspolozivosti izdanja. Vrijeme isporuke je zbir vremena raspolozivosti izdanja i vremena potrebnog za transport posiljke do vas.
Na primjer, ako je knjiga oznacena kao raspoloziva u roku od dvije nedjelje, i ako izaberete isporuku obicnim postanskim servisom, sto za prekomorske zemlje moze trajati od 2 do 4 nedjelje, narucena posiljka bi trebala stici do vas za 4 do 6 nedjelja.
Kod procjene vremena za koje cete dobiti narucene knjige uvijek imajte na umu i podatak o raspolozivosti za isporuku pojedinih knjiga iz vase narudzbe. 
Rok za isporuku narucenih knjiga kojeg cemo se pridrzavati pocinje teci od dana kada dobijemo potvrdu o uplati, odnosno od datuma kada smo teretili vasu kreditnu karticu.

Napomena: Podaci o vremenu potrebnom za transport dati su prema nezvanicnim informacijama BH Poste, odnosno DHL Express i u vecini slucajeva su potvrdjeni nasim dosadasnjim iskustvom. Usprkos tome ne mozemo prihvatiti odgovornost niti bilo koji oblik kompenzacije eventualne stete prema zbog kasnjenja u transportu nakon predaje posiljke prijevozniku.

Povratak na pocetak strane


Raspolozivost knjiga za isporuku


Uz svaku knjigu u nasoj knjizari stoji i podatak o raspolozivosti za isporuku. To moze biti:
- isporuka odmah - knjigu cemo isporuciti u roku od 24 sata nakon vase narudzbe ili izvrsene uplate 
- isporuka od 1 do 3 dana, do 7 dana i isporuka do 2 ili 3 nedjelje znaci da trenutno u skladistu nemamo tu knjigu ali da je od izdavaca / distributera mozemo dobiti u tom roku.
- provjeriti prije narucivanja znaci da u vezi dobavljivosti nemamo sigurnu informaciju ili nas je izdavac obavijestio da je preostao neznatan broj primjeraka tog izdanja
- u pretplati - zanimljive knjige koje se mogu naruciti pod povoljnijim uslovima oznacavamo na ovaj nacin 
- trenutno nije u prodaji - neki izdavaci nam ne mogu isporuciti knjige na vrijeme, ili se ocekuje ponovljeno izdanje, te na ovaj nacin pokusavamo dati informaciju da ce se takve knjige ponovo  ponovo naci u prodaji
- najavljeno - ukoliko od izdavaca dobijemo informaciju da ce se neki interesantan naslov uskoro naci u prodaji, knjigu cemo oznaciti na ovaj nacin 
- rasprodano - znaci da nas je izdavac obavijestio da je to izdanje rasprodano i da se vise ne moze naci na trzistu. Informacije o knjigama koje su rasprodane zadrzavamo u nasem katalogu najmanje nekoliko mjeseci.

Povratak na pocetak strane


Isporuka knjiga razlicite raspolozivosti


Nastojimo da sve knjige se bez obzira na raspolozivost isporucimo kao jedinstvenu posiljku. To znaci da cemo narucene knjige raspolozive u roku od 1–2 nedjelje isporuciti zajedno sa knjigama raspolozivim u kracem roku. U formularu za narucivanje, na mjestu predvidjenom za napomenu, mozete zahtijevati i zasebnu isporuku. U tom slucaju ce za svaku posiljku biti posebno obracunati troskovi isporuke.
U slucaju da procijenimo da ce slanje narucenih knjiga kao jedinstvene posiljke znacajno produziti vrijeme isporuke (kao sto je nemogucnost dobave neke od narucenih knjige u obecanom roku) razdvojicemo knjige u vise posiljki. Dodatni troskovi isporuke ici ce na teret knjizare Interliber.com. 

Povratak na pocetak strane


Informacija o mogucnosti oslobadjanja od PDV-a


Mogucnost oslobadjanja od placanja poreza na dodanu vrijednost kod isporuke postom u inostranstvo kroz skracenu proceduru je predvidjena vazecim zakonom o primjeni PDV-a. Nazalost, iako postoji zakonom propisana procedura i, pretpostavljamo, obaveza carinske sluzbe da da je primjenjuje, prema tumacenju Uprave za indirektno oporezivanje isporuke postom u inostranstvo se mogu osloboditi placanja poreza samo kroz redovnu carinsku proceduru. Obzirom na troskove kojim bismo morali teretiti kupce i vrijeme koje zahtjeva takva procedura, procijenili smo da je za sada povoljnije kupcima iz inostranstva obracunavati porez na dodanu vrijednost, uz izuzetak isporuka narudzbi ukupne vrijednosti takve da troskovi carinske procedure ne ucestvuju u velikoj mjeri u ukupnom iznosu narudzbe.

Informacija o mogucim taksama za uvoz


U zavisnosti od propisa u pojedinim drzavama, moze se od vas traziti placanje odredjene takse za uvoz posiljke ili neki drugi oblik naknade. Posto se propisi o tome razlikuju od drzave do drzave, ne mozemo ih predvidjeti niti vas obavijestiti o tome.  Stoga, vam savjetujemo da se prije narudzbe informirate o tome da li je za uvoz knjiga u drzavu koja je odrediste posiljke predvidjeno placanje carinskih ili drugih taksi. Dodatne takse na uvoz narucene posiljke padaju na teret kupca.

Povratak na pocetak strane


Moguci problemi kod narucivanja i isporuke


Rijetko, ali ipak se dogadja da nakon narudzbe iako je proslo obecano vrijeme isporuke kupci ne dobiju narucene knjige. Evo zasto se to desava.

Nismo primili vasu narudzbu
Vasu narudzbu necemo primiti ako izostavite neki od trazenih podataka u formularu za narucivanje. Stoga budite pazljivi. Narocito skrecemo paznju na pravilan unos vase e-mail adrese.
Ako nekoliko minuta nakon izvrsene narudzbe na vasu e-mail adresu ne primite potvrdu prijema i narudzbe obracun kupljenih knjiga, to je moguci znak da nesto nije u redu.
U tom slucaju provjerite podatke koje ste unijeli ili nam se obratite za pomoc.
Ukoliko imate teskoca sa narucivanjem slobodno nas kontaktirajte.

Neobavijestenost o rokovima isporuke
Budite uvjereni da cinimo sve sto je u nasoj moci da vasu narudzbu isporucimo i prije obecanog roka. Ipak treba imati na umu da je rok isporuke zbir vremena potrebnog da nabavimo knjigu koju mozda nemamo u nasem skladistu i vremena koje ce proci od momenta slanja posiljke dok ne bude isporucena. 

Posiljka kasni iako je isporucena na vrijeme
Nakon sto isporucimo knjige, vise ne mozemo utjecati na trajanje isporuke. Vrijeme isporuke navedeno u tabelama dato je u skladu sa nezvanicnim informacijama koje smo dobili iz PTT BiH i kurirske sluzbe DHL Exspress u najvecem broju slucajeva je u skladu sa nasim dosadasnjim iskustvom.

Izgubljena posiljka
Rijetko, ali ipak se desava da posiljka bude izgubljena. U tom slucaju o nasem trosku poslacemo vam novu nakon sto od poste ili kurirskog servisa koji je obavljao transport dobijemo obavijest o tome sta se desilo sa prethodnom posiljkom. Za to je potrebno izvjesno vrijeme i unaprijed vas molimo za strpljenje.
U slucaju da nismo u mogucnosti izvrsiti ponovnu isporuku, napravicemo povrat uplate, ili u saglasnosti s vama preinaciti narudzbu.

Ostecena posiljka
Sve knjige stavljene u prodaju u knjizari Interliber su nove i u dobrom stanju za dalju prodaju. Pakujemo ih tako da normalnim rukovanjem ne moze doci do ostecenja sadrzaja. Dogodi li se gubitak sadrzaja ili njegovo ostecenje, na vas zahtjev cemo izvrsiti zamjenu. Troskovi vracanja ostecenog dijela posiljke padaju na teret kupca.

Povratak na pocetak strane


Kako da saznate status vase narudbe


Javite se. Mozete koristiti telefon ili e-mail.
Da bismo provjerili sta se desava sa vasom narudzbom moramo znati jedinstveni broj vase narudzbe, ime i prezime narucioca i vasu e-mail adresu. Preporucujemo da kao attachment poruci pridruzite i kopiju vase narudzbe.

Povratak na pocetak strane


Komunikacija


Ako vam je potrebna pomoc, ili vas zanima status vase narudzbe
Posaljite nam e-mail na info@interliber.com. U polje subject unesite broj vase narudzbe. Na vas upit ogovoricemo u najkracem mogucem roku.

Zelite li razgovarati s nama
Bice nam drago da vas cujemo.
Tel.: 387 33 921 182,
Fax: 387 33 921 183

E-mail: info@interliber.com
Radno vrijeme je od 10 do 18 sati (CET). (Subota, nedjelja i drzavni praznici su neradni dani.)
Zbog mogucnosti pogreske kod prihvatnja podataka narudzbe telefonom iz inostranstva, nazalost ne mozemo prihvatiti

Nasa adresa u Sarajevu (kliknite za prikaz mape):
Interliber d.o.o.
Azize Sacirbegovic 100
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Povratak na pocetak strane


Bezbjednost podataka


Vase osobne podatke od neovlastenog pristupa stitimo u najvecoj mogucoj mjeri. Interliber.com koristi SSL (secure socket layers) za zastitu svih osjetljivih informacija o narudzbama, ukljucujuci vase ime, adresu, podatke o narudzbama i broj kreditne kartice. Budite u toku!

Za redovne obavijesti o novim izdanjima, promotivnim ponudama ili Prilici dana, dana prijavite se za e-mail newsletter Budite u toku!
 


Prilika dana


Bezbojni Cukuru Tazaki i njegove godine hodocasca
Autor: Haruki Murakami
Knjiga Bezbojni Cukuru Tazaki i njegove godine hodocasca
40%
  popusta
Vasa cijena:
16.20 KM

Redovna
cijena:
27.00 KM
Ustedjeli
ste:
10.80 KM
Ova prilika dana istice za:
Dodaj u listu za kupovinu

O Prilici dana...
Katalog: Naslovna | Nove knjige | Bestseleri | Knjige s popustom | Polovne i antikvarne knjige
Vas Interliber: Lista za kupovinu | Budite u toku! | Trazite knjige? | Esejistik@
Mapa websitea: Oblasti/zanrovi | Autori | Izdavaci |
Saradnja: Vasi prijedlozi su dobrodosli | Zelim prodati knjigu
-
Kako radimo: Prvi put ste ovdje? | Isporuka, cijene, rokovi | Pomoc | Pomogli su
Kontakt: info@interliber.com | Telefon: ++387 33 921 182 | Nasa adresa | Copyright© 1998-2014 Interliber d.o.o.