Knjizara Interliber.com  
  Danas je u katalogu 16754 knjiga.    Read in English Lista za kupovinu Pomoc
Naslovnica knjige Ti si moja p. - Zilhad  Kljucanin - ISBN 9789958787164

Procitali ste knjigu
Ti si moja p.?

Ti si moja p.

Autor:
Urednik: Rajko Djurica
Izdavac: Zalihica ; Sarajevo, BiH; oktobar 2007.
Edicija: Erotikon
ISBN-13: 9789958787164
Jezik: bosanski; tvrdi uvez; 171 strana; 21
Raspolozivost: isporuka odmah

Cijena: 18.50 KM (12.33 USD)
Online cijena: 9.25 KM (6.17 USD) ; Popust: 50%
Usteda pri kupovini ove knjige: 9.25 KM (6.16 USD)

Dodaj u Listu za kupovinu


O autoru   
  

O knjizi
Nije slucajno to sto u svim primitivnim kulturama, gdje pripadnost plemenu gusi licnost, ne postoji nikakav oblik erotizma a seks se manifestira kao cista seksualna mehanika. Nije to nikakva aristokratkska ili burzoaska vrijednost. Prije bih ga nazvao vrijednoscu tipicnom za individualisticko drustvo, autonomno, suvereno, sacinjeno od ljudi slobodnih da iskazu svu svoju teatralnost i svoje osobenosti. Samo obrazovane osobe, nezavisne od svake ideje transcendencije, mogu doseci optimalan nivo erotizma. Duboko religiozna drustva ne mogu biti erotska drustva jer guse slobodarski duh pojedinaca. Vrsta proznog diskursa kakav koristi Kljucanin, na izvjestan nacin, predstavlja pobunu protiv stvarnosti, ali i osvajanje umjetnicke slobode. Takodjer, to je i sredstvo da se isprica neka druga prica, da se izrazi nezadovoljstvo u drustvu. Iz Kljucaninovih prica, mozemo izvesti i paradoksalan zakljucak: rijec je i o svojevrsnom pronalazenju nacina da se uziva u stanju stvari onakvom kakvo ono jeste: da se pronadje sopstveni ugao iz kojeg ce se nezadovoljstvo koje dolazi spolja potirati na mikroplanu, ne mijenjajuci na samoj stvari nista. Ovom knjigom Zilhad Kljucanin se pokazuje kao izvanredan ucenik Borhesa, koji je jednom zapisao: 'Pisac koji poznaje svoj zanat moze reci sve sto hoce ne povredivsi dobre obicaje i ne prekrsivsi konvencije svoga doba. Dobro znamo da je i sam jezik jedna konvencija'.
O autoru
Zilhad Kljucanin rodjen je 5.3.1960. godine u Trnovi kod Sanskog Mosta. Zavrsio je studij filozofije i sociologije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Magistrirao je knjizevno - historijske znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a doktorirao na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Bio je glavni i odgovorni urednik "Knjizevne revije" i "Bosnjaka", te urednik u "Ljiljanu". Poezija mu je prevodjena na engleski, spanski, francuski, slovenski i turski jezik. Clan je drustva pisaca BiH. Objavio je pet knjiga poezije, knjigu angaziranih tekstova, knjigu za djecu i jednu antologiju poezije. Pise poeziju, prozu, drame, scenarije, eseje; bavi se knjizevnom kritikom i novinarstvom. Objavio je tridesetak knjiga. Drame Sehid, Muholovac i Svedsko srce moje majke izvedene su u Bosanskom narodnom pozoristu Zenica i Kamernom teatru 55 u Sarajevu. Poezija i proza su mu prevodjene na vise jezika: turski, francuski, flamanski, engleski, arapski, spanski, njemacki, slovenski, makedonski, bugarski. Roman sehid preveden je na slovenski i arapski, a u toku je prevodjenje i na turski i francuski jezik. Roman Vodeni zagrljaj preveden je na njemacki jezik.

Za knjizevni rad dobio je Nagradu Mak Dizdar, Nagradu Drustva pisaca BiH, Nagradu Zija Dizdarevic, Nagradu Poslovnog udruzenja izdavaca i knjizara BiH, Nagradu Alija Isakovic i druge.

Uvrsten je u sve novije antologije i preglede bosanskohercegovacke i bosnjacke poezije.

Zivi u Sarajevu. Ima status profesionalnog pisca.

Zelite li dopuniti podatke o autoru?

Sta su drugi kupili
Knjiga Zazivac meleka - Damir Sabotic
Zazivac meleka
Damir Sabotic
Online cijena:
7.20 KM

Knjiga Carstvo sjenki : roman - Jasna Samic
Carstvo sjenki : roman
Jasna Samic
Online cijena:
10.53 KM

Knjiga Vertigo - Amel Suljovic
Vertigo
Amel Suljovic
Online cijena:
5.00 KM

Druge knjige autora Zilhad Kljucanin
Knjiga Smrt ima dijamantnu pesnicu i udara me njom u potiljak - Zilhad  Kljucanin
Smrt ima dijamantnu pesnicu i udara me njom u potiljak
Zilhad Kljucanin
Online cijena:
10.00 KM

Podsjetnik


Budite u toku!

Za redovne obavijesti o novim izdanjima, promotivnim ponudama ili Prilici dana, dana prijavite se za e-mail newsletter Budite u toku!
 
Katalog: Naslovna | Nove knjige | Bestseleri | Knjige s popustom | Polovne i antikvarne knjige
Vas Interliber: Lista za kupovinu | Budite u toku! | Trazite knjige? | Esejistik@
Mapa websitea: Oblasti/zanrovi | Autori | Izdavaci |
Saradnja: Vasi prijedlozi su dobrodosli | Zelim prodati knjigu
-
Kako radimo: Prvi put ste ovdje? | Isporuka, cijene, rokovi | Pomoc | Pomogli su
Kontakt: info@interliber.com | Telefon: ++387 33 921 182 | Nasa adresa | Copyrightę 1998-2014 Interliber d.o.o.