Knjizara Interliber.com  
  Danas je u katalogu 16246 knjiga.    Read in English Lista za kupovinu Pomoc
/
Naslovnica knjige Cudesne godine - Amy  Gray

Procitali ste knjigu
Cudesne godine?

Cudesne godine

Autor:
Prijevod : Iva Karabaic Kraljevic
Izdavac: Mozaik knjiga ; Zagreb, Hr.; august 2010.
ISBN-13: 9789531407175
Jezik: hrvatski; meki uvez; 240 strana; 25 cm
Raspolozivost: isporuka do 7 dana

Online cijena: 65.00 KM (48.15 USD)

Dodaj u Listu za kupovinu


  

O knjizi
Vase je novorodjence provelo prethodnih devet mjeseci razvijajuci se u maternici i pojavilo se kao dijete s ogranicenim brojem refleksnih ponasanja te golemom zeljom i potencijalom da razvije vjestine na svim podrucjima. Vas je posao da kao roditelj poticete djetetove sposobnosti i pomognete mu da dostigne svoj puni potencijal.
Da biste djetetu pomogli da razvije neophodne razvojne vjestine, dobro je znati sto ocekivati te kada i sto mozete uciniti da potaknete ove sposobnosti koje se tek javljaju. 'Cudesne godine' napisane su da bi roditeljima razjasnile obje ove stvari.Knjiga obuhvaca uobicajene procese razvoja kretanja, fine motorike, intelektualnih, drustvenih i osjetilnih vjestina, kao i kontrole nad crijevima i mjehurom. Promatra osobnost i emocije te kako vase djetesce pocinje zakljucivati i razmisljati. Isto tako, raznim zabavnim aktivnostima pokazuje kako se s lakocom i uzitkom poticu ovi razvojni aspekti te kako roditelji mogu stvoriti ozracje u kojem njihova djeca mogu fizicki, intelektualno i emocionalno napredovati.
Kako biste razumjeli nacin na koji vase dijete savladava raznolike vjestine, razliciti su aspekti razvoja - kretanje, fina motorika, osjetilni, intelektualni, drustveni i emocionalni razvoj te kontrola nad crijevima i mjehurom - u knjizi obuhvaceni posebnim poglavljima. Ako su neki cimbenici, poput igre, vazni u vise podrucja - u ovom slucaju za fine motoricke vjestine i drustveni razvoj - obuhvaceni su u oba poglavlja, s posebnim osvrtom na specificne aspekte.
Svako bogato ilustrirano poglavlje pocinje pregledom okvirnih vremenskih odrednica, a potom produbljuje glavne aspekte svake vjestine. U poglavlju o finim motorickim vjestinama, primjerice, otkrit cete kako rad ruku pocinje posezanjem, hvatanjem i drzanjem, vodeci do podizanja i pustanja predmeta, sve dok dijete bude dovoljno zrelo da crta, reze, cak i da se odijeva. Kroz cijelu knjigu protezu se okviri 'Roditeljsko sudjelovanje' koji prikazuju aktivnosti koje u najvecoj mjeri koriste djetetove stecene vjestine, dok drugi razliciti okviri - 'Vrijeme za pregled', 'Pravi poticaj' i 'Vazno je znati' - pruzaju bitne informacije o ponasanju i elementima koji pomazu ili smetaju razvoju.
Niz posebnih tekstova u ovim poglavljima usredotocuje se na to kako svojem djetetu omoguciti iskustva koja mogu pomoci u poticanju razvoja njegovih umjetnickih, sportskih i drustvenih vjestina, te stjecanju njegove sigurnosti. Dva sljedeca poglavlja - 'Razvojna odstupanja' i 'Cimbenici koji utjecu na razvoj' - sadrze vazne informacije o ponasanju i okolnostima koje mogu utjecati na normalan razvojni tijek.
Naposljetku, u knjizi se nalazi i niz korisnih informacija, ukljucujuci grafikone visine i tezine, raspored cijepljenja, informacije o izbijanju zuba te liste za provjeru sigurnosti i razvoja.


Preporucujemo
Knjiga 100 pravila odgoja - Richard Templar
100 pravila odgoja
Richard Templar
Online cijena:
14.34 KM

Knjiga Kako da najlakse upropastite rodjeno dete : uvrnuti prirucnik za pametne roditelje - Nadezda Milenkovic
Kako da najlakse upropastite rodjeno dete : uvrnuti prirucnik za pametne roditelje
Nadezda Milenkovic
Online cijena:
16.01 KM

Knjiga Vaspitano dete : za pet dana - Kevin Leman
Vaspitano dete : za pet dana
Kevin Leman
Online cijena:
17.00 KM

Knjiga Magija u tri koraka - Tomas Filan
Magija u tri koraka
Tomas Filan
Online cijena:
18.01 KM

Knjiga Razmazena generacija : Kako unistavamo buducnost nase dece - Arik Sigman
Razmazena generacija : Kako unistavamo buducnost nase dece
Arik Sigman
Online cijena:
43.00 KM


Podsjetnik


Budite u toku!

Za redovne obavijesti o novim izdanjima, promotivnim ponudama ili Prilici dana, dana prijavite se za e-mail newsletter Budite u toku!
 
Katalog: Naslovna | Nove knjige | Bestseleri | Knjige s popustom | Polovne i antikvarne knjige
Vas Interliber: Lista za kupovinu | Budite u toku! | Trazite knjige? | Esejistik@
Mapa websitea: Oblasti/zanrovi | Autori | Izdavaci |
Saradnja: Vasi prijedlozi su dobrodosli | Zelim prodati knjigu
-
Kako radimo: Prvi put ste ovdje? | Isporuka, cijene, rokovi | Pomoc | Pomogli su
Kontakt: info@interliber.com | Telefon: ++387 33 921 182 | Nasa adresa | Copyrightę 1998-2014 Interliber d.o.o.